Sommarkurser på Formakademin

Äntligen kan vi nu presentera sommaren kurser på Formakademin i Lidköping. Vi erbjuder nedanstående sommarkurser, men även en aktuell kurs från NBV. Vill du läsa mer om kurserna gå in på vår  hemsida .

 

DREJA OCH BYGG I KERAMIK, V 26

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller har lite kunskap och vill komma vidare. Du får grundläggande kunskap i drejning och i olika byggtekniker.

DREJNING – FORTSÄTTNINGSKURS ,  v24-25

Kursledare under denna vecka är Nina Bergqvist, flerfaldig världsmästare i drejning. Kursen vänder sig till dig som jobbar med keramik och drejning.

DIGITALA TRYCKORIGINAL, v24-25

Du som har lite erfarenhet av Photoshop och gillar att screentrycka, både rapporterat mönster och bild, kommer att ha glädje av denna kurs. Vi arbetar med ”analoga” bilder och målningar och/eller från början digitalt komponerat bildmaterial samt pappersfoto, både svart-vitt och i färg. Det gemensamma målet är att producera digitala originalschabloner för screentryck.

SCREENTRYCK PÅ TEXTIL, v26

I denna kurs får du lära dig hur du framställer originalschabloner för screentryck och fotoöverför dessa till screenram för repeterande tryck. Du får med en enkel metod pröva att rapportera ett mönster som du trycker på textil metervara eller kan trycka fritt i kompositioner. Förkunskaper kan vara varierande från inga till hyfsad vana. Kursen går utmärkt att kombinera med ”Digitala tryckoriginal”.

SCREENTRYCK PÅ TEXTIL – ”LAPPTÄCKEN”, v31

I denna kurs får du lära dig hur du framställer originalschabloner för screentryck och fotoöverför dessa till screenram för repeterande tryck. Du kan arbeta med en blandning av repeterande tryck och ”förlorade schabloner” (begränsade tryck) för att skapa unika och personliga inslag i ditt komponerade av lapptäcken. Förkunskaper kan vara varierande från inga till hyfsad vana. Kursen går utmärkt att kombinera med ”Digitala tryckoriginal”.

MODELLTECKNING PÅ NBV

Granne med Formakademin på Rörstrand Center i Lidköping har studieförbundet NBV sina kurslokaler. Där kan du bl.a. teckna modell varje torsdagkväll. Lärare är Chenneth Juhlin.

Kontakta NBV-väst på tel: 0512-337 77

Lämna ett svar