Inbjudan till spännande föreläsning med Olov Tällström

Formakademin inbjuder med kort varsel till en spännande föreläsning nu på onsdag 28/3  kl.18.30 i Fajansen, Rörstrand Center i Lidköping.

Olov Tällström är konstnär, med bas i Stockholm, som under 25 år jobbat med stora gestaltningsprojekt i offentlig miljö och prosessuell skulptur.
Han kommer att berätta om sina arbeten och hur han som yrkesverksam konstnär och entreprenör drivit väldigt stora projekt.
Hans permanenta installation utmed konstvägen (Holmsund – Borgafjäll) sägs vara den största i Europa och tog många år att genomföra. Olov Tällström arbetar mycket med motsatser, ofta tydligt framträdande både i idé och i utförande. Tekniska konstruktioner och uträkningar samsas i uttrycket med mänskliga former och egenskaper. Nyfikenhet och engagemang är egenskaper som präglar Olov Tällströms konstnärskap. Ingenjörskonst och konstnärligt uttryck står sida vid sida.

Tekniska konstruktioner och uträkningar samsas i uttrycket med mänskliga former och egenskaper. Ett exempel på detta är ”Den store badaren” där delar av en människa (huvud, händer, fötter) sakta åker upp och ner i ett vattenfyllt metallbadkar.

Arrangemanget presenteras av:

Lämna ett svar