Sommarkurser på Formakademin

Unika resurser och gedigna kunskaper

Alla lärare och all personal har en gedigen kunskap inom det keramiska området. I verkstäderna erbjuder vi de tekniska resurser som är en förutsättning för att du som kursdeltagare skall få kunskap om hur man driver en rationell men småskalig produktion. För dig som är extra intresserad av serieproduktion genom gjutning i gipsformar så erbjuder vi landets bästa utbildningsmöjligheter inom detta område. Vi erbjuder även en intensivkurs i drejning där du får lära dig grunderna eller om du har förkunskaper fördjupa dig i någon del/produkt av produktionsdrejning.

Gipsmodeller och formar v.27/ 5 dagar

Kursen är upplagd så att du kan vara nybörjare och vilja lära dig om hur man gör gipsmodeller och gjutformar, tryckformar för keramiskproduktion eller så kan du grunderna sen förut och vill komma vidare med mera avancerad modell och formtillverkning.

Kursinnehåll
  • Materialkännedom
  • Maskiner och verktyg
  • Framställningsmetoder
  • Modellframtagning
  • Formframtagning

 

Det är bra om du som kursdeltagare har förberett dig på vad du vill göra och till exempel har med skisser och idéer på vad du vill göra under veckan. Vill du gjuta av något som är modellerat så är det bra om det är klart och läderhårt när kursen startar. Om det behöver göra ändringar på det som är modellerat så kan vi göra det tillsammans på plats.

Materialkostnaden beräknas till 35 kr/kg.

 

Max 8 pers

Material och fika ingår ej (materialkostnaden beräknas till 35 kr/kg.)

Pris 4250 kr ink moms

Anmälan

 info@formakademin.se

 

Drejning v.27 + 4-5 augusti / 7dagar

Kursen är upplagd så att du kan vara nybörjare och vilja lära dig om hur man drejar eller du kan grunderna och vill komma vidare med mera avancerade produkter. Vi går igenom grunderna för drejning så som cylinder, skål- och fatdrejning, det är de formerna som all drejning bygger på. Du väljer själv vad du vill inrikta dig på. Vill du gå igenom allt så gör vi det och vill du specialisera dig på en produkt så gör vi det.

 

Kursinnehåll
  • Materialkännedom
  • Maskiner och verktyg
  • Framställnings metoder
  • Hänkling
  • Glasyrer och glasering

 

Vi har olika leror/massor som ni kan jobba med och vi går igenom dess olika egenskaper och krympning. Under glaseringsdagarna så lär vi ut materialkännedom om de material som vanligtvis förekommer i glasyrer och dess egenskaper, vi går också igenom olika tekniker för påföring av glasyr. Materialkostnaden beräknas till 65kr/kg.

 

Max 8 pers

Material och fika ingår ej (materialkostnaden beräknas till 65kr/kg.)

Pris 5250 kr ink moms

Anmälan

 info@formakademin.se