Gesällbrev i Krukmakaryrket

Du som är studerande och du som tidigare har erfarenhet av att arbeta med keramik har en unik chans att avlägga ett prov för Gesällbrev i Krukmakaryrket på Formakademin.

Så här gör du för att ansökan om att få göra provet

alt 1

Du som redan har utbildning och erfarenhet av keramiskt arbete kan göra en ansökan direkt till Sveriges Hantverksråd. Du skickar in foton med beskrivning på hur du gjort dina föremål. Om du kallas till provet utför du arbetet på plats samt berättar hur du utfört arbetet praktiskt. därefter får du göra ett teoretiskt prov. Läs bestämmelserna och hur du går tillväga med din ansökan här: Gesällbrev i Krukmakaryrket

alt 2

Du kan söka till andra året på utbildningen Keramisk form och produktion och därefter får du en unik chans att avlägga gesällprov. Du ansöker till utbildningen och skickar in arbetsprover enligt Ansökan till Keramisk form och produktion och därefter validerar vi dina kunskaper. Vi ser helst att du har en tvåårig utbildning från keramisk skola.

Porslinsfestivalen

Porslinsfestivalen arrangeras den 11-12 augusti 2017 i Lidköping. Den 12 augusti kommer några keramiker att göra prov för gesällbrev. Kom och titta!