Studera till mönsterdesigner på Formakademin

20140319_120829Formakademins mönsterdesignutbildning är en fördjupningsutbildning inom dekor och mönsterdesign. Utbildning är till för dig som har intresse för mönsterdesign, dekor och trycktekniker, framförallt plantryck och vill fördjupa dig inom dessa områden. Genom att erövra de tekniska färdigheterna inspirerar utbildningen konsthantverkare, designers och keramiker till ett mer utmanande dekorativt tänkande. Du får problematisera förutsättningarna för mönsterdesign i två- och tredimensionella objekt, utveckla kollektioner och koncept samt arbeta med dekor i rumslighet. Du får även kurser i färglära och teckning, både med penna på papper och med digitala verktyg. Vi arbetar med Adobe Creative Suite – framförallt Photoshop och InDesign samt en del i Illustrator. För att få ut så mycket som möjligt av kurserna är det bra om du innan orienterat dig i Photoshop.

Utöver de hantverksmässiga verkstadsteknikerna hålls en kurs i digitala utskriftstekniker, s k ”Print on demand”, vilket innebär en till ändamålet behovsanpassad produktion i både uttryck, storlek och antal. Tekniken lämpar sig mycket väl till att t ex producera en provkollektion eller mönsterbok. I branschen finns ett stort utbud av spännande material att laborera med. Läs mer om utbildningen här.

monster_2monster_6monster_3

 

Utbildningen innehåller även kurser inom kulturentreprenörskap.