Studera till designmodellör på Formakademin

bilmodellModellörsyrket är ett modernt hantverksyrke under utveckling och förändring som spänner över en rad olika arbetsområden. Formgivare, designers och arkitekter är i behov av modellörer som kan gestalta deras idéer i form av modeller. Vi har drivit modellörsutbildningen på Formakademin sedan i slutet av 90-talet. Detta är den enda utbildningen i sitt slag i Norden! Utbildningen är en bred hantverksutbildning som ger dig en gedigen orientering i tredimensionell gestaltning, bransch- och yrkesorientering genom praktik på något av de många företag som Formakademin samarbetar med samt grunderna i digital 3D- modellering (CAD).

Designmodellörsutbildningen är en Yrkeshögskoleutbildning 400-yhp. En tredjedel av utbildningen är förlagd på praktikplatser där du ingår ett arbetslag och får prova på hur ett framtida yrke skulle kunna se ut. Skolan tar även in beställningsjobb från företag och institutioner där du lär dig att planera och genomföra ett arbete inom givna tidsramar och med en given budget. Vi jobbar ofta i projekt där du måste kommunicera och samarbeta i grupp. Som modellör kan du arbeta:

  • som prototyp- och designmodellör åt industridesigners bl a inom bilindustrin (bilmodellör)
  • som modellbyggare åt arkitekter
  • som attributmakare på teatrar, museer och filmproduktion
  • som formtagare i samarbete med konstnärer
  • som gipsmodellör för keramisk produktion

Välkommen att söka vår designmodellörsutbildning !  Ansökan senast 15 maj.  Läs mera här.

torpa 4IMG_1113Arkitekt 1